Reprenem una temàtica ja tractada en aquest “blog”: la seguretat en el transport escolar i transport de menors.

Per totes les noves famílies que ens han començat a seguir recentment, i per posar-vos en situació, us invitem a fer una lectura de l’entrada del passat 17 de març.

El context en el que ens trobem permet que la nostra mainada quedi exposada, malgrat que els autobusos compleixin amb la legalitat. Actualment, complir amb la normativa NO és sinònim de seguretat.

Quan els nostres infants circulen amb el vehicle particular, se’ns exigeix el compliment d’un seguit de mesures amb la finalitat de garantir la seva seguretat i el seu benestar. Aquesta premissa es desdibuixa, i el nivell d’exigència disminueix considerablement, quan la nostra mainada es desplaça amb autobús.

No s’hauria de permetre que a mitjans de transport que circulen pel mateix tipus de via (independentment de les dimensions del vehicle així com de les estadístiques en matèria de sinistralitat), se’ls exigeixi mesures de seguretat tant allunyades. Més, quan s’han constatat les conseqüències pels nostres infants, de la manca de mesures de seguretat idònies en els autobusos.

A continuació, us proposem una lectura que, d’una banda, identifica les idees principals de la normativa vigent, i d’una altra, identifica els riscos als que la nostra mainada queda exposada amb l’autobús (pareu especial atenció a l’apartat on es detallen els riscos del cinturó de dos punts).

Font: ASOCIACIÓN A CONTRAMARCHA SALVA VIDAS
Consultar dossier: AQUÍ
Font: Pexels

Un cop ens arriba aquesta informació no pot quedar relegada a un fons de calaix.

L’AMPA Josep Madrenys segueix treballant, i concretament, s’ha considerat actuar a favor de la PREVENCIÓ.

Cal fer efectiva la contractació d’autobusos habilitats amb cinturons a tres punts de cara al pròxim curs 2019/2020. Paral·lelament, caldrà dotar a l’escola dels oportuns elevadors. Sobre aquest últim punt, us vam comentar que un grup de famílies s’havien organitzat per presentar una proposta concreta en el sí dels pressupostos participats 2019 de l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar.

Proposta presentada i acceptada

A continuació podeu consultar el detall de la informació que al seu dia es va presentar:

A dia d’avui, es pot comprovar com aquesta proposta ha estat considerada vàlida (per complir amb les normes i requisits del procés) i per tant, serà susceptible de votació en el Taller participatiu Top 10 previst pel dia 12.

Font: Pressupostos Participats Vilobí d’Onyar 2019- Propostes vàlides: AQUÍ

Què hem de fer?

Invitem a totes les famílies a participar al taller participatiu TOP 10 que tindrà lloc el proper dia 12 de Juny, a les 20h, a Can Roscada.

Només amb la participació de les famílies al taller es podrà donar l’oportunitat a que la proposta d’adquisició dels elevadors idonis pugui passar a la votació final. US HI ESPEREM!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s